Coyote



Curs: 2n                                         

Agrupament:  Grups de 4 o 5 nens/es.

Materials:
-Joc del Coyote (a la primera foto podeu veure l'original i a la segona una rèplica personalitzada i econòmica).
-Es necessita: les plomes normals, plomes especials (per complicar el joc un cop el dominen), els coyotes i les cintes per posar al cap (no surten a la foto però les vaig fer amb cartolina i velcro).

Objectius: 
-Treballar el càlcul mental.
-Treballar l'aproximació a un nombre.
-Fer hipòtesis.

Descripció de l'activitat:
Cada jugador/a es posa una cinta al cap, sense mirar escullen una ploma i se la posen al cap (podem fer que cada cop sigui un jugador/a diferent qui les posi).  Mirant els nombres dels companys/es els hem de sumar, tenint en compte que el nostre també compta i no el podem veure.  Per tant haurem de fer una hipòtesi del nombre que creiem que tenim al cap.  Cadascú apuntarà amb un retolador veleda a la taula el nombre que creu que fan la suma de totes les plomes que tots el jugadors/es tenen al cap.  Un cop tothom ha apuntat el nombre, es posen les plomes a sobre de la taula i es fa el càlcul entre tots/es.  El jugador/a que més  s'aproximi al nombre real guanya un coyote, que s'enganxa a la seva cinta.  
Depenent del temps que tinguin per jugar podem fer que guanyi el nen/a que arribi a tres coyotes o a cinc o simplement quan s'acabi el temps guanya qui en té més.

Observacions:
Podem complicar el joc afegint plomes especials (el doble, restar 10, restar 20...).
Previous
Next Post »
0 Komentar

Pàgines